"Mázas rétes" reggelire
sponsored links
A múlt hét folyamán nagyon készültem a vasárnapi Szimpla-fõzésre: mindenekelõtt lélekben (mert 200 adag étel elkészítéséhez kell az önbizalom), de a gyakorlati megvalósítás folyamatára is gondoltam. Az olvasóim segítségét kértem, és nem csalódtam: többen is jelentkeztek segíteni. Egy zöldséges és egy pulykacurryt fõztünk, ami ekkora mennyiségben legalább 50 kiló zöldség megtisztításával jár - a 10 kg pulykamell lehártyázásáról és feldarabolásáról nem beszélve. Reggel 8-kor találkoztunk a Szimplában, késekkel és vágódeszkával felszerelve. Már vártak bennünket: Szása is csatlakozott hozzánk (máskor õ szokta sütni a piacon az üzbég saslikokat), aki elvégezte a férfimunkát (kondérok beüzemelése, tûz, ételkavargatás, sütõtökpucolás). Szokás szerint tele voltam aggodalommal: sikerül-e ilyen nagy mennyiségben a fûszerezés, és hogy fog majd kinézni az étel - persze munka közben ezek már elhanyagolható részleteknek tûntek. A csapat összehangoltan dolgozott, gyorsan - mint a profik.
Még egy fontos feladatom volt a kezdés elõtt: mivel ennyi embert kirángattam az ágyból vasárnap reggel, mindenképpen én szerettem volna vinni a reggelit. A lakásvásár tapasztalatai után a legegyszerûbben a legnagyobb sikert a rétesekkel arathatok, így szombat este megszületett az alkalomhoz illõ változat: zabpelyhes töltelékkel és édes, tojásos mázzal:
Akármilyen bizarrul hangzik elsõre, nagyon finomak lettek, és szépen el is fogyott a négy rúd, mire elkészült az ...